torsdag 19 maj 2016

Må bra rum

Vi har fått ett uppdrag av kungen att hjälpa han med med att bygga ett rum på slottet. Han ville att rummet skulle ha fokus på att "må bra". Jag tycker att uppdraget lät spännande så jag ville självklart hjälpa honom.

Det första som jag tänker på för att må bra är "avkoppling". Om kungen har en stressig dag så måste han ha ett avkopplande rum där han kan vila och återhämta sig. I rummet kommer det finnas en soffa och två fåtöljer så man kan sätta sig och slappna av. Vid fåtöljerna kommer det att finnas ett litet bor så man kan sitta och fika eller liknande. Det kommer även att finnas en jacuzzi för jag tycker att det är väldigt avslappnande och mysigt. Det kommer att finnas luktljus som man kan tända och ställa runt jacuzzin, eller någon annanstans. Bredvid jacuzzin kommer det att finnas en handduksvärmare så att kungen får varma handdukar efter att han har badat. Det ska finnas en byrå som kungen kan förvara t.ex. kläder och handdukar i. Jag tänker att väggarna ska vara ljusa, kanske vita eller ljusblåa. Den ljusa färgen ger en fräsch känsla. Jag vill att de flesta färgerna i rummet ska vara ungefär likadana för att kungen inte ska uppleva rummet som stökigt och stressigt. Det kommer också finnas så att man kan utöva yoga i mitten av rummet. Golvet ska ha en heltäckande matta så det blir mjukt och skönt att gå på. Jag tänker även ha högtalare som spelar en lugn, svag och harmonisk musik. Det kommer vara stora fönster så kungen kan njuta av den fina utsikten. Det kan vara jobbigt när kungen vill bada och byta om när folk kan kolla in genom fönstren. Min lösning på problemet är att gardinerna är elektroniska och styrs av en kontroll, då kan kungen snabbt och lätt styra över gardinerna. Lamporna i rummet ska lysa lagom, inte för starkt och inte för svagt.

Kungen tyckte även att miljön var viktig. Det flesta av materialen som jag har använt i rummet är ekologiska. Allt som behöver el i rummet, som lampor, jacuzzin och högtalare får elen av solpaneler som kommer finnas utanpå slottet. Som tur är så ska rummet vara på slottets baksida och därför kommer inte solpanelerna synas lika mycket som de skulle ha gjort om de var på framsidan. De flesta materialen är ekologiska och djurvänliga. Jag själv tycker att det är viktigt att möbler och sådant är djurvänligt så att djuren kan få fortsätta leva och ha ett bra liv. Alla material är närproducerade och noga utvalda för miljöns bästa.

Jag hoppas att kungen kommer bli glad när han får se sitt må bra rum! //Emmy


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar